KONTAKT

Tagasi esilehele

Toiduainete pH tabel prof. Robert O Young'i materjalide põhjal.

Aluseline jääk

Nimekiri tavalistest toiduainetest, nende suhteline potentsiaal happeliseks (-) või aluseliseks (+) jäägiks vahemikus -40 kuni+40

Köögiviljad

Brussels Sprouts Rooskapsa võrsed -1.5
Peas, Ripe Herned, küpsed +0.5
Asparagus Spargel +1.1
Arichokes Artišokk +1.3
Comfrey Varemerohi +1.5
Green Cabbage, March Harvest Roheline peakapsas, märtsi korje +2.0
Lettuce Leht- ehk aedsalat +2.2
Onion Sibul +3.0
Cauliflower Lillkapsas +3.1
White Cabbage Valge peakapsas +3.3
Green Cabbage, December Harvest Roheline peasalat, detsemberi korje +4.0
Savoy Cabbage Kähar lehtkapsas +4.5
Lamb's Lettuce Põldkännak +4.8
Peas, Fresh Hernes, värske +5.1
Zucchini Kabatšokk (rullkõrvits) +5.7
Red Cabbage Punane peakapsas +6.3
Rhubarb Stalks Rabarberi varred +6.3
  Mädarõigas +6.8
Leeks (Bulbs) Porrulauk +7.2
Watercress Ürt-allikkress +7.7
Spinach, March Harvest Spinat, märtsi korje +8.0
Chives Murulauk +8.3
French Cut Green Beans Rohelised oakaunad +11.2
Sorrel Hapuoblikas +11.5
Spinach (Other Than March Spinat, mitte märtsis korjatud +13.1
Garlic Küüslauk +13.2
Celery Seller +13.3
Cabbage Lettuce, Fresh Peasalat, värske +14.1
Endive, Fresh Endiiviasigur +14.5
Cayenne Pepper Punane tšillipaprika ? +18.8
Straw Grass ? +21.4
Shave Grass Põldosi +21.7
Dog Grass Orashein +22.6
Dandelion Võilill +22.7
Kamut Grass Kamutioras +27.6
Barley Grass Odraoras +28.1
Soy Sprouts Sojauba, idandatud +29.5
Sprouted Radish Seeds Redise seemned, idandatud +28.4
Sprouted Chia Seeds Idandatud Chia seemned +28.5
Alfalfa Grass Lutsernioras +29.3
Cucumber, Fresh Kurk, värske +31.5
Wheat Grass Nisuoras +33.8

Juurviljad

White Raddish (Spring) Jaapani redis, kevadine korje +3.1
Rutabaga Kaalikas +3.1
Kohlrabi Nuikapsas +5.1
Horseradish Mädarõigas +6.8
Turnip Naeris +8.0
Carrot Porgand +9.5
Beet Peet, puna- +11.3
Red Radish Redis +16.7
Summer Black Radish Must rõigas +39.4

Puuviljad

Limes Laim +8.2
Fresh Lemon Sidrun, värske +9.9
Tomato Tomat +13.6
Avocado (Protein) Avokaado (valk) +15.6

Säilitamata teraviljad ja kaunviljad

Buckwheat Groats Tatratang +0.5
Spelt Speltanisu +0.5
Lentils Läätsed +0.6
Soy Flour Sojajahu +2.5
Tofu Tofu (sojajuust) +3.2
Lima Beans Liima aeduba +12.0
Soybeans, Fresh Sojauba, värske +12.0
White Beans (Navy Beans) Aeduba +12.1
Granulated Soy (Cooked Ground Soy Beans) Granuleeritud soja +12.8
Soy Nuts (soaked Soy Beans, Then Air Dried) Sojapähklid (leotatud, kuivatatud) +26.5
Soy Lecithin (Pure) Sojaletsitiin (puhas) +38.0

Pähklid

Hazelnuts Metspähkel -2.0
Brazil Nuts Parapähkel -0.5
Almonds Mandelid +3.6