KONTAKT

Tagasi esilehele

Toiduainete pH tabel prof. Robert O Young'i materjalide põhjal.

Happeline jääk

Nimekiri tavalistest toiduainetest, nende suhteline potentsiaal happeliseks (-) või aluseliseks (+) jäägiks vahemikus -40 kuni+40

Võimalusel vältida

Puuviljad

Rose Hips Kibuvits -15.5
Pineapple Ananass -12.6
Mandarin Orange Mandariin -11.5
Bananna, Ripe Banaan, küps -10.1
Pear Pirn -9.9
Peach Virsik -9.7
Apricot Aprikoos -9.5
Papaya Papaia -9.4
Orange Apelsin -9.2
Mango Mango -8.7
Tangerine Tangeriin -8.5
Currant Sõstar -8.2
Gooseberry, Ripe Tikker, küps -7.7
Grape, Ripe Viinamari, küps -7.6
Cranberry Jõhvikas -7.0
Black Currant Must sõstar -6.1
Strawberry Maasikas -5.4
Blueberry Mustikas -5.3
Rasberry Vaarikas -5.1
Yellow Plum Kollane ploom -4.9
Italian Plum Itaalia ploom -4.9
Date Dattel -4.7
Cherry, Sweet Maguskirss -3.6
Cantaloupe Kantaluup -2.5
Red Currant Punane sõstar -2.4
Fig Juice Powder Viigimarja mahla pulber -2.4
Grapefruit Greip -1.7
Watermelon Arbuus -1.0
Coconut, Fresh Kookos, värske +0.5
Cherry, Sour Hapukirss +3.5
Bananna, Unripe Banaan, mitte-küps +4.8

Säilitamata teraviljad

Brown Rice Pruun riis -12.5
Wheat Nisu -10.1

Pähklid

Macadamia Nuts Makadaamiapähkel -11.7
Walnuts Kreekapähkel -8.0

Rasvad

Sunflower Oil Päevalilleõli -6.7
Ghee ghii -1.6
Coconut Milk kookospiim -1.5

Võimalusel vältida

Juurviljad

Stored Potatoes Kartul, säilitatud +2.0

Loomaliha, linnuliha ja kalaliha

Pork Sealiha -38.0
Veal Vasikaliha -35.0
Beef Veiseliha -34.5
Ocean Fish Merekalad -20.0
Chicken Kana -18.0 – -22.0
Eggs Munad -18.0 – -22.0
Oysters Austrid -5.0
Liver Maks -3.0
Organ Meats Rupskid (organid) -3.0

Piim ja piimatooted

Hard Cheese Juust, kõva -18.1
Quark Toorjuust -17.3
Cream Koor -3.9
Homogenized Milk Piim, homogeniseeritud -1.0
Buttermilk Pett +1.3

Laib, sai, küpsised (säilitatud teravili, kergitatud tainas)

White Bread Sai -10.0
White Biscuit Küpsis -6.5
Whole-Meal Bread Sepik -6.5
Whole-Grain Bread Täisteraleib -4.5
Rye Bread Rukkileib -2.5

Pähklid

Pistachios Pistaatsiapähklid -16.6
Peanuts Maapähklid (arahhis) -12.8
Cashews India pähklid -9.3

Rasvad

Margarine Margariin -7.5
Corn Oil Maisiõli -6.5
Butter Või -3.9

Magusained

Artificial Sweetners Kunstlikud magusained (suhkruasendajad) -26.5
Chocolate Šokolaad -24.6
White Sugar Rafineeritud suhkur, valge -17.6
Beet Sugar Suhkrupeet -15.1
Molasses Melass -14.6
Dr. Bronner's Barley Malt Sweetner Dr. Bronner'i odra linnaseekstrakt -9.8
Dried Sugar Cane Juice (Sucanat) Toor-roosuhkru mahl -9.6
Turbinado Sugar Demerara suhkur (pruun suhkururoo suhkur) -9.5
Fructose Fruktoos -9.5
Milk Sugar Laktoos -9.4
Barley Malt Syrup Odralinnase siirup -9.3
Brown Rice Syrup Riisisiirup -8.7
Honey Mesi -7.6

Kastmed

Vinegar Äädikas -39.4
Soy Sauce Sojakste, tamari -36.2
Ketchup Ketšup -12.4
Mayonaise Majonees -12.5
Mustard Sinep -19.2

Joogid

Liquor Alkohol, kange -28.6 – -38.7
Fruit Juice Sweetened With White Sugar Nektar, mehu, mahlajook -33.6
Tea (Black) Tee, must -27.1
Beer Õlu -26.8
Coffee Kohv -25.1
Wine Vein -16.4
Fruit Juice, Packaged, Natural Puuvilja mahl, pakendatud -8.7